Permanente Make-up Herstel en Resultaat

Herstel

Enige zwelling is normaal, evenals een droog aanvoelende huid met lichte jeuk tijdens het genezingsproces. Als je de PMU goed verzorgt, duurt het 3 tot 4 weken tot de behandelde huid genezen is. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol. Iets langere genezingstijd is niet abnormaal. In de eerste week zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Het pigment verliest binnen een maand +/- 40% van zijn intensiteit omdat een gedeelte door de huid wordt afgestoten. Het achtergebleven pigment wordt ingekapseld, dit is het pigment dat zichtbaar blijft.


Heling van de Huid

Het is belangrijk korstjes die aan de oppervlakte ontstaan niet te verwijderen maar deze te laten genezen en er vanzelf af te laten vallen. Wanneer de korst verwijderd wordt, vertraagd dit het gehele genezingsproces. Het is normaal om in de huid onder de korstjes roodheid te zien. De roodheid verdwijnt en er blijft een lichte versie over van de pmu die oorspronkelijk in de huid is geplaatst. Schrik hier niet van, het pigment is niet geheel verdwenen. Dit is het normale verloop van het helingsproces. De huid heeft ongeveer 3 á 4 weken nodig om de kleur van de pigmentatie goed op te nemen. Zoals in onderstaande afbeelding wordt geïllustreerd, keert het pigment binnen 4 – 10 weken geleidelijk terug.


Eindresultaat

Door de natuurlijke celvernieuwing zal na een periode van circa 6 weken het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn en heb je een juist beeld van hoe de uiteindelijke kleur eruit zal zien.


Nabehandeling

5 tot 8 weken na de eerste behandeling vindt de nabehandeling plaats. Tijdens deze nabehandeling kunnen correcties aangebracht worden en kan het pigment intenser worden gemaakt. De nabehandeling geeft minder pigment afstoot, er zit namelijk al een basis in de huid.

Lees meer over Permanente Make-up