Dienst

Permanente Make-up behandeling

Behandeling

Een PMU behandeling bestaat altijd uit twee behandelingen

  • 1e behandeling
  • 2e behadeling

Rough draft
Perfection session
Duur: +/- 2,5 – uur
Duur: +/- 1 tot 1,5 – uur

De eerste behandeling duurt over het algemeen, inclusief voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling, ongeveer 2,5 uur. Tijdens het voortekenen wordt ingegaan op de persoonlijke wensen, de vorm, intensiteit en de kleur van het pigment. De aan te brengen correctie wordt eerst op de huid getekend met een potlood. De wenkbrauwen worden symmetrisch en tot op de millimeter uitgemeten. Bevalt het ontwerp dan blijft de tekening staan en wordt het pigment in de huid gebracht. De eerste week zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Door de natuurlijke celvernieuwing zal na een periode van circa 4 weken het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn. Het pigment verliest binnen een maand +/- 50% van zijn intensiteit omdat een gedeelte door de huid wordt afgestoten. 6 tot 10 weken na de eerste behandeling vindt de nabehandeling plaats. Tijdens deze nabehandeling kunnen correcties aangebracht worden.


Is een behandeling pijnlijk?

Een PMU behandeling wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Het gevoel is goed te verdragen en wordt vaak vergeleken met epileren. Het is aan te raden 1 uur voor de behandeling twee paracetamol (geen aspirine) te nemen.

EMLA Verdoving
Voorafgaand aan de behandeling kun eventueel je bij je huisarts een recept voor Emla crème aanvragen. Deze crème wordt o.a. voorgeschreven bij jeuk of als verdoving bij kleine ingrepen, zoals PMU. De werkzame stoffen in Emla crème zijn: lidocaïne en prilocaine. Een zeer klein percentage van de bevolking is gevoelig voor plaatselijke verdoving van het amide-type. Deze mensen weten dit vaak doordat ze bij de tandarts op een verdoving hebben gereageerd. Indien je zonder problemen verdoofd kan worden bij de tandarts, dan kun je ook zonder problemen Emla crème gebruiken.
Emla crème valt onder de ‘geneesmiddelen’.

Een geneesmiddel mag alleen gebruikt worden door de persoon waar het geneesmiddel aan is voorgeschreven. De GG&GD oefent hier controle op uit in de PMU-, piercing-, en tattoo-studio’s. Bij deze controle moet de klant de verdoving kunnen tonen die bij de betreffende behandeling gebruikt is. Ook het doosje moet dus worden meegenomen door de klant naar de studio, hier staat namelijk je naam op en dit bewijst dat het door jou op recept verkregen is. Emla is het meest effectief als het op tijd wordt aangebracht. Breng voor een optimale verdoving de crème minimaal 1 uur voor de behandeling dun op. Na een half uur herhaal je dit: de crème dun opbrengen over de crème die al op de huid zit. De huid kan iets wit of juist iets rood worden door de crème. Dit kan géén kwaad en zal na 1 à 2 uur weer verdwijnen. De crème niet onnodig inwrijven, simpelweg opbrengen en laten intrekken.

Lees meer over Permanente Make-up